ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Грамоти и плакети от „ВРЕМЕ: ВАРНА 2012”

04 април 2013 13:02, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Грамота

На 30 март в рамките на финалните инициативи на проект „ВРЕМЕ: ВАРНА 2012”, определящи развитието на Варна и живота на варненци през 2012 година, бяха наградени шестнадесет събития. Отличените получиха плакети, връчени от ректора на Икономическия университет проф. д-р Пламен Илиев и заместник-кмета на Община Варна - Калина Попстефанова.

В раздел „Религиозен живот” Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил получи грамота за личното му съдействие при дарението на копието на чудотворната светогорска икона „Пресвета Богородица - Геронтиса“ (Старица). А Варненска и Великопреславска св. Митрополия, в лицето на митрополит Кирил, получи плакет и грамота за първото по рода си споразумение за сътрудничество с местната власт.

Събитието се проведе в Икономически университет - Варна, като за финалния етап на проекта се срещнаха представители на 34-те най-значими събития, станали във Варна през 2012 година, според експертните оценки и общественото мнение на варненци. В качеството си на жури на финалната сесия бяха над 200 варненци.

„ВРЕМЕ: ВАРНА 2012” е научноизследователски проект, в реализацията на който участват преподаватели, експерти в различни области на обществения живот на града, неправителствения сектор и медиите, студенти. Партньори в изпълнението на проекта са Икономически университет – Варна и Община Варна.

Текст: Мария Стойкова
Снимки: Найден Стойков

 

 

Снимки

ГрамотаГрамотаГрамотаПлакетПлакетПлакет
« предишна новинаследваща новина »