ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПАТРИАРШЕСКО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ДО УЧАСТНИЦИТЕ В МЛАДЕЖКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ "МОЯТ ЖИВОТ В ХРИСТА"

15 юли 2009 15:45, Българска Патриаршия
Синодната палата в София

По повод провеждащата се от 13 до 19 юли 2009 г. Младежка конференция "Моят живот в Христа" на Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия, която тази година се организира в Дес Плейс, щата Илинойс, САЩ, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим изпрати следното поздравление:

Ваше Благоговейнство драги отец Филипе - духовен настойник,

Уважаеми Джон Толберт - отговорен надзирател,

Възлюбени в Господа наши млади духовни чеда,

 

Приятно ни е от името на Св. Синод и от наше име отечески да ви поздравим с поредната епархийска младежка конференция "Моят живот в Христа", която се провежда от 13 до 19 юли 2009 г. в Българската източноправославна църква "Св. София" в Дес Плейнс, щата Илинойс, САЩ.

Радваме се всеки път, когато нашият събрат и ваш епархийски владика митрополит Йосиф ни показва снимки с вас или ни разказва с обич за вашите добри старания, за вашето приятелство с Господа, за желанието ви да пазите чисти вашите сърца и като православни млади хора да живеете във всяко благочестие и добросъвестност.

Утеха за нас е да слушаме, че под небесната закрила на вашите патрони тримата Йоановци - св. Йоан Богослов, св. Йоан Рилски и св. Йоан Кронщадски - вашите конференции са тъй желани от вас, че не само сте искали те да се удължат на вашия Тавор, но и да продължат да бъдат място на добро сприятеляване, истинско опознаване един друг и, с благословението на отец Филип, на взаимно обещаване за съвместно единение през целия живот. Негово Високопреосвещенство дори ни обрадва, че е щастлив за три години да венчае 10 двойки, пет от които тази година, на момичета и момчета, които са били участници дълги години на вашите годишни епархийски младежки конференции.

Това означава, че благодатта на Светия Дух ви събира всяка година да пазите единството на духа, като раздвижвате връзките на любовта и мира за всяка добра полза - общоцърковна и лична.

Всички знаете, че животът не е шега. Животът е сериозна работа. Той минава бързо, но продължава. Той е пред вас. Убедени сме, че и всички вие го търсите. Молим се и да го намерите. Не в ястието и питието. Не в облеклото и материалното богатство. От дългогодишния ни опит ви уверяваме, че той е дар Божи, съкровище и радост в Светия Дух.

Въпросът е как да намерите царството Божие и Неговата правда тук на земята. И то на вашата възраст? За да го намерите, трябва да го потърсите. Трябва да знаете и къде да го потърсите. Без да губите време, разбира се, което е много ценно за вас.

Следователно, потребно е знание и усилие. Сигурни сме, ще чуете по време на конференцията, че царството Божие е правда, мир и радост в Светия Дух, т.е. не в нашата правда, а в Божията, която се постига чрез благовестието Христово (Рим. 1:17) и става наше достояние чрез общуването със Светия Дух.

Ето сега на конференцията, например, ще имате благоприятно време. Всеки от вас нека да направи дълбока преценка на целия си живот досега. Да знае обаче, че мерилото на истината е у Бога. Затова, за да дадете действителна жизнена значимост на вашата преценка - трябва да преобразите самите вас и целия си живот. Божият Дух трябва да подчини вашата душа, за да бъде правдата ви - Божия правда, правда на млади хора, които са готови да вършат свети дела (Рим. 6: 19).

Надеждата ни е, че вие не само носите царството Божие в себе си като имате правдата, мира и радостта на Светия Дух в сърцата си, но ще вземете участие в изпълнението на Божията повеля да го сеете в душите на другите, за да расте и обземе всички човеци, които да станат като вас нови хора, носители на Божието царство в себе си (Лук. 17:20-21), сол и светлина на земята (Мат. 5:13-14).

По молитвите на св. София, в чийто дом пребивавате, Бог да ви даде мъдрост и сила, та конференцията ви да бъде плодотворна и незабравима.

Благодатта на нашия Господ Иисус Христос и любовта на Бога и Отца, и общуването със Светия Дух да бъдат с всички вас.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД: МАКСИМ ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

ПАТРИАРШЕСКО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

« предишна новинаследваща новина »