ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ ПРИЕ ДОКТОР ЙОРДАН КОТОВ, НОВИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА МБАЛ „ Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ”

17 юли 2009 19:00, Сливенска митрополия
Сливенският митрополит Иоаникий

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий получи покана да се включи в честванията по повод 130 години от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в гр. Сливен през месец октомври тази година. Това стана по време на среща между Митрополита и изпълнителния директор на болницата д-р Йордан Котов. На нея присъстваха още доц. дмн Мария Тодорова, която е била главен лекар на сливенската болница, и д-р Димитър Боянов, началник на отделението по реанимация. Двамата са в ръководството на организационния комитет за честванията на годишнината.

Митрополит Иоаникий ще произнесе приветствено слово по време на откриването на тържествата на 30 октомври от 18,30 ч. в Драматичен театър „Стефан Киров”. На следващия ден ще се проведе юбилейна научна конференция със седем научни секции. Има вероятност митрополит Иоаникий да се включи с доклад в научната секция „История на медицината и здравеопазването”, с ръководител доц. Тодорова. Тя покани митрополит Иоаникий, като доктор по богословие и член на Съюза на учените, да участва с тема за здравеопазването и духовната подкрепа за болните. „Трогнат съм от поканата. Със сигурност ще се включа с приветствие по време на откриване на тържествата, защото изключително много уважавам хората с вашата професия”, каза митрополит Иоаникий.

Срещата с архиерея продължи около час. Духовният пастир на Сливенска епархия сподели своите впечатления за взаимоотношенията между хората, спазването на християнския морал и податливостта на човека към греха. Той подари на тримата лекари книги с духовни напътствия от своята библиотека и прие техните пожелания за здраве и дълголетие.

Снимка: Сливенският митрополит Иоаникий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Сливен

« предишна новинаследваща новина »