ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДЕТСКИ ЛАГЕРИ в Клисурския манастир "Св. св. Кирил и Методий"

13 април 2013 16:57, Българска Патриаршия
ДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастир

С настъпването на пролетта Клисурският манастир във Видинска епархия отново става домакин на цикъл от детски лагери, които стартираха от 11.04.2013 г. и продължават до 26 април т.г. Инициативата се организира с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан съвместно от Клисурския манастир, Областната дирекция на МВР - Монтана и Регионалния инспекторат по образование - Монтана.

Тази година участващите деца са от училища в населените места от област Монтана. Намеренията на организаторите са децата да се запознаят с истините на православната ни вяра и християнските добродетели, за да спасяват душите си и да бъдат добри и достойни граждани на нашата родина.

Главен ръководител на вероучителните занятия при съдействието на сестрите монахини при обителта е Негово Високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия и духовен наставник на сестринството в Клисурския манастир.

В програмата на лагерите е предвидено освен придобиване на знания за вярата, децата познавателно да посещават великопостните богослужения, иконописното ателие, аязмото на шестте монаси - Клисурски мъченици и манастирския музей, в който се съхраняват важни църковни реликви от историята на Българската църква - личните одежди и вещи на Екзарх Антим І, както и много старинна църковна утвар.

Опитът досега е показал, че провеждането на подобни лагери и общуването на децата с духовници оказва благотворно влияние във формирането на техния мироглед за живота и вярата. Особено затрогващи са реакциите на децата, когато попаднат в молитвено-духовната атмосфера на светата обител и търсят синовно сближаване с монахините от обителта.

Нека с Божия помощ тези начинания да продължат за полза на българските деца и подрастващата младеж.

Текст: игумения монахиня Таисия
Снимки: монахиня Вероника

 

 

Снимки

ДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирЗала на старото манастирско училищеАязмото Клисурският манастирКлисурският манастирКлисурският манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастирДЕТСКИ ЛАГЕРИ В Клисурския манастир
« предишна новинаследваща новина »