ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В СEЛО ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ

18 юли 2009 19:03, Видинска митрополия
ДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ

На 18 юли в село Подгоре, Белоградчишка духовна околия, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан в съслужение с преосвещения Велички епископ Сионий, викарий на Видинския епархийски архиерей, игумена на Раковишката света обител архимандрит Антим (Дулев) и духовници от Видинска митрополия, освети новоизграден храм, посветен на Светото Успение на Пресвета Богородица.

Храмът е изграден за една година изцяло със средства на благочестивите християни Камен Каменов и семейството му, както и на християнин, който не желае името му да бъде посочвано. Епархийският архиерей поднесе грамоти и благопожелания на изградилите това обиталище на Бога с благодарност за ктиторството и любовта им към Православната Църква, за предаността им към род и Родина.

Освещаването на храма в село Подгоре беше истинско духовно тържество и всенародно веселие, защото селото се сдоби с храм, който ще бъде истински духовен кораб за спасение и духовно преуспяване.

Присъстващите благодариха на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан за духовните грижи, които полага за духовното спасение на епархиотите си. Бяха изказани пожелания все повече и повече благочестиви християни да ражда майка България, които да бъдат стожери и съзидатели за Православието и крепители на националния дух.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

ДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯДУХОВНО ТЪРЖЕСТВО В С. ПОДГОРЕ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ

Аудио

с. Подгоре

« предишна новинаследваща новина »