ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ХРАМ „СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЯ” В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ДРУЖБА-2” ОТБЕЛЯЗА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК

20 юли 2009 17:58, Софийска митрополия
х. "Св. прор. Илия", Дружба

На 19 юли, когато Православната ни църква чества свети пророк Илия, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, отслужи тържествена света Литургия в храм ”Свети пророк Илия” в столичния кв. Дружба-2. В богослужението взеха участие архимандрит Теофан, предстоятелите на столичните храмове: иконом Васил Иванов от храм „Свети Пантелеймон”, кв. Бояна, пртойерей Василий Сарян от храм „Свето Преображение Господне”, свещеник Василий Василев от храм „Св. св. Константин и Елена”, председателят на тържествуващия храм - свещеник Емилиян Константинов и дякон Иван Петков.

В края на светата Литургия архиереят произнесе проповед, в която припомни за подвизите и чудесата на един от най-славните от всички старозаветни пророци –свети пророк Илия, и призова да се поучим от примера на „този ангел облечен в плът”.

Като поздрави благочестивото събрание от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, Знеполският епископ Йоан каза наставнически думи за ролята на свещеника в енорията. Призова миряните да подкрепят своя свещеник, който предстои пред Бога заради тях и увери, че ”каквито и изкушения да има, нищо не може да попречи на църковния живот, когато има любов към Бога”.

В края на своето слово преосвещеният епископ благодари на предстоятеля, на църковното настоятелство, певците и на всички, които подпомагат и се трудят в храма .

След многолетствието за всички именници и празнуващи този празник бе извършено чинопоследованието на водосвета.

Празникът завърши с подготвен от църковното настоятелство курбан за всички присъстващи.

 

Текст: Весела Игнатова
Екстериорна снимка: Мартин Митов
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

ХРАМ „СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЯ” В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ДРУЖБА-2” х. "Св. прор. Илия", Дружбах. "Св. прор. Илия", Дружбах. "Св. прор. Илия", Дружбах. "Св. прор. Илия", Дружбав навечерието на празникав навечерието на празника

Аудио

Дружба-2

« предишна новинаследваща новина »