ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОСВЕЩАВАНЕ НА ПАРАКЛИС В УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ "СВЕТА МАРИНА”, ГР. ВАРНА

21 юли 2009 11:11, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Новият храм

На 17 юли 2009 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил тържествено освети новия параклис в Университетска болница за активно лечение „Св. Марина”, гр. Варна. Той поздрави ръководството и лично проф. д-р Красимир Иванов, като му пожела „...да отстоява както досега православната вяра”.

Сред присъстващите на събитието бяха г-н Христо Контров - областен управител на гр. Варна, полк. доц. д-р Христо Бозов - заместник- кмет на община Варна, проф. д-р Анелия Клисарова - ректор на Варненския медицински университет, лекари, служители и пациенти на МБАЛ „Св. Марина”.

Първата копка на болничния храм е направена на 21 октомври 2008 г. от проф. д-р Красимир Иванов, изпълнителен директор на здравното заведение, при отслужването на благодарствен молебен от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

По повод 23-та годишнина от създаването на болницата и откриването на обновената „Клиника по белодробни болести” беше организирана празнична програма с участието на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Това е първото болнично заведение в гр. Варна, което има православен храм, където болните и близките им ще могат да се помолят и изпросят подкрепата на Бога.

Снимки Борислав Стоев
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Параклисът вътреНегово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит КирилВодосветВодосветПразникът

Аудио

ВАРНА

« предишна новинаследваща новина »