ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

НОВОИЗБРАНИЯТ СЛИВЕНСКИ ЕПАРХИЙСКИ СЪВЕТ ПРОВЕДЕ ПЪРВОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ

21 юли 2009 12:25, Сливенска митрополия
Сливенска митрополия

На 17 юли 2009 г. новоизбраният Сливенски епархийски съвет проведе първото си заседание. Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий в битността му на председател на съвета откри заседанието и с прочувствено слово припомни на членовете на съвета отговорностите, които стоят пред тях през следващите четири години в осъществяването на изпълнителната власт в епархията. Митрополит Йоаникий говори за задълженията на съвета: да се грижи за запазването на чистотата на светата православна вяра, да управлява общоепархийските имоти, като съблюдава разпорежданията на Устава на Българската православна църква, да настоява за подобряване на финансовото състояние на епархийските поделения, да насърчава църковната благотворителност и да подпомага епархийския архиерей в неговата цялостна архипастирска дейност.

Завършвайки словото си, митрополит Йоаникий връчи на новоизбраните членове на епархийския съвет специални удостоверения и им пожела здраве и плодотворна дейност.

На първото си заседание Сливенският епархийски съвет прие отчета за изпълнението на бюджета на Сливенска митрополия за първото шестмесечие на 2009 г. и разгледа други текущи въпроси.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Сливенска митрополия 2Герб на Сливенска митрополияСливен - Централния площад

Аудио

Епарх. съвет

« предишна новинаследваща новина »