ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ ОТСЛУЖИ СВЕТА ЛИТУРГИЯ В ХРАМ „СВЕТА МАРИНА” В С. МЕДВЕН

21 юли 2009 12:26, Сливенска митрополия
Негово Високопреосвещенство Митрополит Иоаникий отслужи света Литургия в храм „Св. Марина” в с. Медвен

17 юли 2009 година – Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий отслужи света Литургия в храм „Св. Марина” в с. Медвен, община Котел, по повод празника на селото, в съслужение с архимандрит Григорий, бивш протосингел на Сливенска митрополия, иконом Димитър Сотиров, архиерейски наместник на гр. Котел и председател на църковното настоятелство в с. Медвен, и архимандрит Димитрий Стоянов от гр. Сунгурларе. Добро впечатление направи присъствието в храма на кмета на община Котел г-н Христо Киров.

В словото си след светата Литургия митрополитът поздрави жителите и гостите на това будно възрожденско село, родно място на големия български революционер и възрожденец Захари Стоянов.

Накрая прозвуча многолетствие.

Жителите и гостите на с. Медвен останаха приятно изненадани от присъствието в храма на група прилично облечени младежи, които се оказаха ученици в Националната гимназия за древни езици в гр. София. Те участваха в светата Литургия, като изпяха ” Отца и Сина…..” и „Отче наш”.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Храм „Св. Марина” в с. Медвен Света Литургия в храм „Св. Марина” в с. МедвенСвета Литургия в храм „Св. Марина” в с. Медвен

Аудио

Медвен

« предишна новинаследваща новина »