ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ПОСЕТИ ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР

26 юли 2009 14:30, Ловчанска митрополия
НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ

На 24 юли 2009 г. Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил направи поредното си посещение в Ловешкия затвор. От няколко години той редовно се среща с лишените от свобода в килиите им. Разговаря с тях за техните проблеми, нужди и надежди. Присъствието на архиерея в затвора се възприема като особено внимание и благословение. Това споделят затворниците след разговорите си с владиката.

През 2007 година той помогна на Ангел Ангелов, излежаващ доживотна присъда без право на замяна, да открие дъщеря си, която не бе виждал от двегодишна. Запознаването на 17-годишната девойка с нейния баща зад стените на затвора подейства целебно на лишения от свобода Ангел. Преди това той се беше отказал от живота и беше в тежко физическо състояние. След срещата се промени коренно, днес прави планове за това с какво би могъл да е полезен на вече омъжената си дъщеря. Ангел посещава затворническия параклис и се осланя на Бога за всичко.

Добрата дума за надеждата и прошката, подарената иконка и усмивката в условията на затворническия живот се ценят от лишените от свобода като специален подарък, който ползва най-вече душата, а не плътта.

Снимки: иконом Кънчо Кабадийски и Иван Танков
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

ЛОВЕШКИЯТ ЗАТВОР

Аудио

ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ПОСЕТИ ЛИШЕНИТЕ ОТ СВОБОДА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР

« предишна новинаследваща новина »