ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СОФИЙСКА ЕПАРХИЯ ИМА НОВ СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛ

27 юли 2009 01:24, Софийска митрополия
Катедрален храм "Св. Неделя"

На 26 юли 2009 г. Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан оглави светата Литургия в столичната катедрала „Св. Неделя”. В богослужението взеха участие архимандрит Григорий – протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Емилиян, служещ в Париж, Франция, и храмовото духовенство. Молитвено участие в богослужбата взе и главният секретар на Св. Синод Негово Преосвещенство Стобийски епископ Наум.

По време на св. Литургия, епископ Йоан ръкоположи в презвитерски чин дякон Георги Георгиев Димитров.

Новоръкоположеният свещеник е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност фотография, а през 2007 г. успешно се е дипломирал като богослов в Софийския университет. Стажът му на обучение ще премине в храм „Св. Неделя”.

По време на причастния канон свещеник Николай Цурев произнесе проповед, в която говори за телесната и духовна слепота и за това, че изцерението ще ни бъде според вярата.

В края на богослужението Софийският викарий поздрави от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим Стобийския епископ Наум, който „винаги е съпричастен към живота на Софийска епархия”, както и предстоятеля на храма свещеноиконом Мина Минчев. На новия свещеник епископ Йоан благопожела Бог да го укрепява, а самият о. Георги да проявява и занапред в своето служение същите добродетели, каквито е проявявал и досега – кротост, послушание и усърдие.

 

 

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

26 юли - неделното богослужение в храм "Св. Неделя"26 юли - неделното богослужение в храм "Св. Неделя"Молитви преди началото на св. ЛитургияМолитви преди началото на св. ЛитургияМолитви преди началото на св. ЛитургияДякон Георги Димитров съпровожда Знеполски еп. Йоан при влизането в св. олтарНачалото на Малкия вход - от олтара към кораба на храмаВелик входДякон Георги се готви за свещеническото си ръкоположениеСимволът на вярата - сълзи в очите на новоръкоположения свещеник Георги ДимитровАрхиерейски поздрав и напътствия към новия столичен свещеник о. Георги

Аудио

СОФИЙСКА ЕПАРХИЯ ИМА НОВ СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛ

« предишна новинаследваща новина »