ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОСРЕЩАНЕ НА ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА - ТРОЕРУЧИЦА ОТ ТРОЯНСКИЯ МАНАСТИР В ГР. ВАРНА

27 юли 2009 13:39, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Посрещане на иконата

На 26 юли с голяма тържественост в гр. Варна бе посрещната чудотворната икона на Божията майка „Троеручица” от Троянски манастир. Изнесена беше и чудотворната икона на Света Богородица „Умиление”, която се пази в старинния храм „Успение Богородично" в гр. Варна.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил заедно с архимандрит Августин - придружаващ иконата и свещеници от варненските храмове, отслужи благодарствен молебен. С молитвено настроение, на фона на църковни песнопения, двете икони бяха внесена в Катедралния храм.

На събитието присъстваха областният управител г-н Христо Контров, председателят на постоянната комисия по култура в местния парламент г-н Панко Анчев, представители на Общинския съвет. Много вярващи се поклониха и помолиха за застъпничеството на св. Богородица пред нейните чудотворни икони.

Иконите ще бъдат изложени за поклонение в Катедрален храм „Св. Успение Богородично” до 31 юли.

Снимки: Явор Георгиев
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Варненската икона "Умиление"Посрещане на иконатаИконата от Троянската св. обителНегово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил благославя народаЧудотворните икони на Божията майка

Аудио

ПОСРЕЩАНЕ НА ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА - ТРОЕРУЧИЦА ОТ ТРОЯНСКИЯ МАНАСТИР В ГР. ВАРНА

« предишна новинаследваща новина »