ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДЕСЕТ ГОДИНИ ХРАМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ЛЮЛИН”

27 юли 2009 18:53, Софийска митрополия
Храм "Св. Климент Охридски", Люлин

На 27 юли Българската православна църква отбелязва и Успението на св. Климент Охридски. Днес столичният храм „Св. Климент Охридски” в ж.к. "Люлин" отбелязва своя втори храмов празник и чества 10 години от деня на освещаването си. Празничната св. Литургия бе отслужена от предстоятеля на храма ставрофорен свещеноиконом Ангел Янъков в съслужение с храмовото духовенство и софийски свещеници.

Проповед произнесе отец Ангел, в която припомни делото на св. Климент и сподели за дългия път и трудностите, съпътстващи построяването на храма. В края на своето слово той запозна присъстващите миряни с намерението на църковното настоятелство, храмът да бъде разширен и изографисан, да бъде построен и духовен център, както е било заложено още при проектирането.

„Вярваме,че при общите ни усилия тези намерения ще бъдат реализирани, защото храмът е истински жив и в него има духовно присъствие”, каза в заключение отец Ангел Янъков и благослови присъстващите, както и служащите в него, и всички потрудили се този свят храм да го има.

Снимка: Мартин Митов
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Аудио

ДЕСЕТ ГОДИНИ ХРАМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „ЛЮЛИН”

« предишна новинаследваща новина »