ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"НА ТВОЯ КРЪСТ СЕ ПОКЛАНЯМЕ ВЛАДИКО, И СВЕТОТО ТВОЕ ВЪЗКРЕСЕНИЕ СЛАВИМ!"

05 май 2013 11:48, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Христос воскресе!

Храмовете „Св. Параскева” и „Свети Дух” в селата Аврен и Приселци, община Аврен, преливат от детски глъч, говор и усмивки. Всички са в трепетно очакване във Възкресението да се разкрие радостната сила на Кръста.

"Днес е ден на Възкресението, да се просветим с тържеството и един друг да се прегърнем, да кажем "братя" и на ненавиждащите ни, да простим всичко с Възкресението, и така да викаме: "Христос възкръсна от мъртвите, със смърт смъртта победи, дарявайки живот на тези, които са в гробовете".

Епархийският надзорник свещеноиконом Стефан Хаджийски поздрави с празника жителите, миряните и всички гости на селата Аврен и Приселци. В своята проповед към вярващите, свещеник Хаджийски говори за нашето божествено празненство и тържество в Христос. Христос е и причинител на всички наши блага. Той отначало всичко сътвори, приведе го от небитие в битие. Той и сега спаси погиващите, оживотвори умъртвените и ги избави от тиранията на дявола. Бидейки роби на греха, Той ни направи свободни, като заличи ръкописанието срещу нас: "Христос ни изкупи от клетвата на закона, като стана заради нас клетва” (Гал. 3:13).

На големия празник Възкресение Христово, жителите на селата Аврен и Приселци, всички присъстващи в храма се поздравиха с "Христос воскресе" - "Воистину воскресе". Много подаръци и боядисани яйца получиха най-малките - децата. Църковните настоятелства при храмовете „Св. Параскева” и „Свети Дух” положиха огромни усилия, труд и воля за посрещане на празника. Всичко беше приготвено за големия празник. Много цветя, много яйца, много дарове за престола на нашия Спасител. Всички гости бяха радостни и щастливи от светлината на молитвения дом, от светлината, която получиха в този ден.

Наистина "Тоя ден е Господ сътворил: да се зарадваме и да се развеселим в него" (Пс. 117:24).

 

Снимки и текст: Петко Колев

 

 

Снимки

Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!Христос воскресе!
« предишна новинаследваща новина »