ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Премиерът Марин Райков в Света Гора

09 май 2013 01:00, Българска Патриаршия
Премиерът Марин Райков в Света Гора

С всички подобаващи за светогорския ред и традиция почести Светата Епистасия, оглавявана от стареца Максим Иверит, и гражданският управител на Света Гора Аристос Казмироглу посрещнаха министър-председателя на Република България г-н Марин Райков и придружаващите го лица в столицата на атонската монашеска република – Карея.

Българският премиер, министрите на културата и съобщенията и техните сътрудници се поклониха на свещената икона „Достойно есть”, съхранявана в храма "Протатон". После се срещнаха с членовете на Светата Епистасия в сградата на Светия Кинотис. След срещата те посетиха църковния музей, който бе разгледан с голям интерес от министър-председателя, историк по образование.

Българската делегация пристигна в Атон, за да присъства на тържествените богослужения по повод празника на патриаршеския и ставропигиален славянобългарски Зографски манастир, чийто патрон и покровител е свети великомъченик Георги.

 

Източник: Amen.gr

 

 

Снимки

Премиерът Марин Райков в Света ГораПремиерът Марин Райков в Света ГораПремиерът Марин Райков в Света ГораПремиерът Марин Райков в Света ГораПремиерът Марин Райков в Света ГораПремиерът Марин Райков в Света Гора
« предишна новинаследваща новина »