ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на св. Новоселски мъченици

09 май 2013 21:09, Ловчанска митрополия
Празник на св. Новоселски мъченици

Ето, в днешния ден благодатната радост на Светлата седмица се преумножава в Новоселската св. обител. Духовната причина за това е тържественото отбелязване паметта на св. Новоселски мъченици.

В ранното утро на 9 май Ловчанският митрополит Гавриил бе посрещнат в манастира, където щеше да оглави светата служба. Тук е и Браницкият епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, и много духовници от епархията.

Службата започна. Молитвеното настроение завладя сърцата на вярващите. Новопросиялите Новоселски мъченици на този ден бяха измолили от Небесния ни Отец преизобилна духовна радост, която споделиха всички, които днес бяха тук.

След края на св. Литургия с тържествен ход започна литийно шествие с иконата на св. Новоселски новомъченици към центъра на гр. Априлци, където бе отслужен молебен.

Негово Високопреосвещенство поздрави жителите и гостите на града с празника, като подчерта, че е голяма чест и повод за радост духовното съкровище, което представляват за Априлци новопросиялите мъченици, и че трябва много повече да се стараем в своя живот, за да бъдем достойни за такава благодатна близост със светостта.

 

 

Снимки

Празник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченициПразник на св. Новоселски мъченици
« предишна новинаследваща новина »