ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отвлечените в Сирия архиереи са в добро здраве

09 май 2013 23:37, Българска Патриаршия
Срещата в Бейрут

Настоящият президент на Сирийския национален съвет Джордж Сабра заяви в сряда, че двамата епископи, отвлечени в Сирия, са държани от бунтовническа група в малко градче на северозапад от Алепо.

Джордж Сабра в телефонен разговор с лидера на партията Катаеб Амин Джемайел заявил, че митрополитът на Алепо Павел (Язиги) и сирояковитският епископ Йоан Ибрахим са в добро здраве, но все още са под ареста на група бунтовници в малкия сирийски град (Bshaqtin).

"Епископите са в добро здраве и са задържани от малка група в един град (Bshaqtin), на 20 км северозападно от Алепо", казал Сабра на Джемайел при срещата си с делегация сирояковитски и православни епископи в седалището на партията Катаеб в град Сайфи.

Негово Високопреосвещенство Павел (Язиги) и епископ Йоан Ибрахим бяха отвлечени миналия месец от въоръжени мъже, докато са били на път към Алепо от турската граница.

Но при контакт с "Дейли стар" Сабра отказал всякакъв коментар по въпроса.

Говорейки по време на срещата в Сайфи, Джемайел заявил, че отвличането на двамата епископи представлява лошо послание към християнските общности в Сирия и региона.

НА СНИМКАТА: Предишният президент Амин Джемайел, в центъра, се среща със сирояковитския епископ Георгий Салиба и придружаващи го лица в Бейрут, 8 май 2013 г.

ВИЖ ОЩЕ: Комюнике на Антиохийската патриаршия относно отвлечените архиереи (http://bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=390)

Aнула Христова
Източник: www.dailystar.com.lb
Снимки: Инф. агенция DailyStar и Romfea.gr

 

 

Снимки

Отвлечените архиереи са в добро здраве
« предишна новинаследваща новина »