ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ученици изучаващи „Религия” от русенски училища боядисаха яйца за Великден

15 май 2013 11:51, Русенска митрополия
Деца боядисват яйца на Велики четвъртък

На 2 май, Велики четвъртък, ученици от групите по „Религия” от няколко русенски училища заедно с техните учители за поредна година се събраха, за да помогнат при боядисването на великденските яйца. Те посетиха храм „Свето Възнесение Господне“, където бяха посрещнати от председателя на храма ставр. ик. Иван Стойчев и от презвитерата - г-жа Йорданка Стойчева. Под топлите лъчи на пролетното слънце децата се захванаха с отговорната си задача, ръководени от презвитера Йорданка, която беше подготвила яйцата и боите. Резултатът беше отличен, а децата бяха удовлетворени от добре свършената работа.

В същия ден децата посетиха Басарбовската света обител по покана на игумена архимандрит Емилиан. Те бяха посрещнати от йеромонах Атанасий. Децата се включиха в боядисването на великденски яйца, подпомогнати от своите учители. Всички вложиха огромно старание, изпълнени с трепетно очакване на празника Възкресение Христово. Изпод ръцете им се появиха чудни писани яйца. Денят мина неусетно за всички, а крайният резултат, постигнат с общи усилия, донесе и на децата, и на възрастните много радост.

 

 

Снимки

Деца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртъкДеца боядисват яйца на Велики четвъртък
« предишна новинаследваща новина »