ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Юбилеен концерт на църковния хор при храм „Св. Атанасий”, гр. Варна, и приятели

15 май 2013 14:33, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм „Св. Атанасий”

На 21 май от 18,30 ч. по повод 10 години от създаването на църковния хор при храм „Св. Атанасий” ще се състои юбилеен концерт. Събитието ще се проведе в концертната зала на Градската художествена галерия.

Концертът се организира от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Той е част от тържествата, посветени на 175-годишнината на храма и е подарък за варненци и гостите на морската столица.

Под диригентството на Евгения Григорова църковният хор ще излезе на сцената заедно със свои приятели. Това са големият оперен певец Калуди Калудов, Анна Дитри, Станислава Марчева, Александрина Величкова, камерен оркестър „Анима” с диригент проф. Константин Кукушев и детски хор „Ангели”.

В програмата са включени църковни песнопения от композиторите: Петър Динев, протойерей Кирил Попов, А. Архангелски, В. Сапожников, П. Чесноков и др. Ще прозвучат обработки на Филип Кутев на едни от най-хубавите български народни песни, класическа музика и арии от опери на композиторите: Моцарт, Хендел, Верди, Цезар Франк, Рахманинов и др. Публиката ще може да се наслади и на изпълненията на солистите при църковния хор: Любомир Григоров, Йорданка Димитрова и Светлана Рафаелиян.

Входът е свободен.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »