ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна радост за гр. Кодля, Румъния

17 май 2013 16:41, Доростолска митрополия
Празник в гр. Кодля

Днес с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и митрополит Софийски Неофит и по покана на Негово Високопреосвещенство Лауренциу Стреза, архиепископ на Сибиу и митрополит на Ардял, и на градоначалника на румънския гр. Кодля - г-н Каталин Мунтияно, там пристигна Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, който бе посрещнат от председателя на храм ”Преображение Господне” ставроф. ик. Адриан Монтяно. Митрополит Амвросий бе придружаван от Негово Високоблагоговейнство ставроф. ик. Добри Чаков и секретаря на епархията йером. Емилиан.

Голяма бе радостта на множеството народ, стекъл се в храма, за да посрещне скъпите гости, но не само тях, а и светините – част от Св. Кръст Господен, вградена в седефен кръст на иконата на св. равноапостолни царе Константин и Елена, св. мощи на св. Йоан Кръстител и на св. ап. Андрей, които бяха донесени от българската църковна делегация за благословение на гр. Кодля и цяла Румъния.

Приветствено слово от името на митрополит Лауренциу бе поднесено от протопопа (архиерейски наместник) на Кодля ставроф. ик. Георги Колцеа. Бе огласено и слово от името на градоначалника г-н Каталин Мунтияно.

Митрополит Амвросий, от своя страна, благодари за топлото посрещане и братската обич и припомни, че ние не сме два народа, а един, който само река Дунав дели.

След това митрополит Амвросий даде интервю за местните и национални медии.

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Празник в гр. КодляПразник в гр. КодляПразник в гр. КодляПразник в гр. КодляПразник в гр. КодляМитрополит Амвросий и градоначалникът на гр. КодляПразник в гр. КодляПразник в гр. Кодля
« предишна новинаследваща новина »