ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" организира духовно-пастирска беседа за обитателите на Дома за сираци в Нови хан

20 май 2013 12:22, Софийска митрополия
О. Иван от Нови хан със свое духовно чедо

Днес, 20 май 2013 г., от 18.00 ч. в манастира „Св. Троица” – Нови хан ще се проведе пастирска беседа за обитателите на Дома за сираци „Св. Николай”.

С благословението на Софийска св. митрополия и по инициатива на иконом Александър В. Георгиев, председател на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. „Г. Вашингтон” 47 - София), за приютените в дома в Нови хан родители, младежи и деца ще бъде изнесена беседа на тема „КАК МОЖЕМ СПОРЕД ПРАВОСЛАВИЕТО ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ СУЕВЕРИЯ, МАГИИ И НАРКОТИЦИ”.

Беседата се организира и координира от йеромонах Йоан (Иванов), обгрижващ манастира и Дома за сираци в Нови хан, както и от Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий” към едноименния храм в София, представляван от д-р Десислава Панайотова - директор, и г-н Бисер Божков - магистър-богослов и сътрудник на ЦРИК.

Специалните гости-лектори ще бъдат:

~ протойерей Георги Фотакиев, свещеник в храм „Св. цар Борис” и ръководител на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Св. Боян-Енравота” – гр. Варна, и

~ йеромонах Висарион Зографски – епитроп на славянобългарския манастир „Св. Георги Зограф” на Св. Гора-Атон. Двамата духовници идват в Нови хан съответно от Варна и Атон специално, за да могат да обгрижат с напътствията си живеещите в дома "Св. Николай" с вяра, че Бог ще промисли за всеки един от тях така, че чутото да залегне дълбоко в душите им и в свое време да принесе спасителен плод, като ги предпази от вредни изкушения.

Йеромонах Йоан (известен още като отец Иван от Нови хан) с голяма радост очаква гостите, заедно с които ще настави своите питомци в истините на св. Православие и ще ги подтикне да се замислят върху вредата, която суеверията, магиите и наркотиците нанасят върху човешкия живот. С така заплануваната беседа ще бъде поставено началото на духовно-просветно сътрудничество между храм „Св. св. Кирил и Методий” и манастира „Св. Троица” в Нови хан, което да бъде в дългосрочна полза на живеещите в Дома за сираци наши най-малки братя и сестри.

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: БиТиВи, www.sofia-seminaria.org, Пенка Христова

 

 

Снимки

О. Иван сред своите питомци в Нови ханХрам "Св. св. Кирил и Методий" - ул. "Г. Вашингтон" 47, София
« предишна новинаследваща новина »