ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Визита на Доростолския митрополит Амвросий в гр. Кодля, Румъния

20 май 2013 17:32, Доростолска митрополия
Неделя на св. Мироносици

Вчера, Трета неделя след Пасха - на св. Мироносици, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий и Негово Високопреосвещенство архиепископът на Сибиу и митрополит на Ардиал Лауренциу Стреза бяха посрещнати в храм ”Св. Преображение Господне” от протопопа на гр. Кодля ставроф. ик. Джорджио Колця и от духовенството на града.

С благословението на двамата митрополити началото на св. Литургия бе дадено от протосингела на Доростолска епархия ставроф. ик. Добри Чаков. В богослужението взе участие духовенството на града. Молитвено участие взеха и градоначалникът, председателят на Общинския съвет и съветници от управлението на град Кодля.

Множеството народ се бе стекъл в храма да се поклони на светините, които бяха донесени от България за благословение на боголюбивото паство, и да изпросят Божията благодат.

Голяма бе духовната радост за най-малките, които получиха Тялото и Кръвта Христови от високопреосвещените митрополити.

След светата Божествена литургия митрополит Лауренциу благодари на митрополит Амвросий и придружаващите го лица, че се е отзовал на поканата да застанат заедно пред св. Престол и да се помолят за двата народа – българския и румънския.

В знак на благодарност, с топли думи митрополит Амвросий поднесе в дар икона „Владимирската Богородица” и отправи покана към митрополита да дойде и да посети древнопросиялата Доростолска епархия и отново заедно да застанат около св. Престол.

Цялата света Литургия бе заснета от Патриаршеската телевизия "Тринитас". След края на св. богослужба Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий даде специално интервю.

Христос воскресе - Воистину воскресе!

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Неделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св.МироносициНеделя на св.МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. МироносициНеделя на св. Мироносици
« предишна новинаследваща новина »