ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовно тържество в гр. Димово

21 май 2013 14:58, Видинска митрополия
Духовно тържество в гр. Димово

На 21 май Църквата отбелязва паметта на светите велики, равноапостолни, благоверни и боговенчани царе Константин и Елена.

По този повод Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан отслужи тържествена св. Литургия в енорийския храм „Св. равноап. Константин и Елена“ в гр. Димово.

В светата Литургия взеха участие архимандрит Поликарп, архимандрит Борис, игумен на Добридолския манастир, и иконом Йордан Василев, енорийски свещеник при храма. Молитвените последования бяха изпълнени от архимандрит Евтимий с участието на ученици от Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

По време на богослужението с благословението на епархийския архиерей от архимандрит Поликарп бе прочетено Патриаршеското и синодално послание по повод 60 години от Възстановяването на Българската патриаршия.

След светата Божествена литургия от името на Видинска света митрополия и Църковното настоятелство при храма бяха връчени благодарствени грамоти на енориаши, които са послужили за благоукрасяването и въздигането на честния храм, който дълги години е бил в забвение.

Митрополит Дометиан извърши и водоосвещение, както и освети корбан за здраве и благословение на вярващите християни от Димово, дошли да почетат своите небесни закрилници.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »