ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обзор на пасхалните богослужения в Берлин (фоторепортаж)

27 май 2013 15:23, Митрополия на Западна и Средна Европа
КОНСТАНТИЙСКИ ЕП. АНТОНИЙ

За поредна година в катедралния храм „Св. цар Борис – Покръстител” на Западно- и Средноевропейската епархия на Българската православна църква-БП голямо множество православни българи, живеещи в германската столица, се събраха, за да посрещнат най-светлия християнски празник Възкресение Христово!

Празничната служба бе оглавена от Негово Преосвещенство епископ Антоний, викарий на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, в съслужение с енорийските свещеници ставр. ик. Любомир Леонтинов и ставр. ик. Юлиян Ангелов. Службата бе огласена от мъжкия хор към катедралата с диригент протопсалт Марин Йорданов.

На богослужението, до края на светата Литургия, присъства Негово Превъзходителство г-н Ради Найденов - посланик на Р.България в Берлин.

Ден по-късно, епископът отслужи пасхалната вечерня с прочитането на Евангелието на различни езици!

Накрая Константийският еп. Антоний преподаде пасхалното благословение и поздрав на Високопреосвещения митрополит Симеон и прочете Синодалното Пасхално послание.

Празникът на празниците за пореден път показа колко голям е авторитетът на светата ни Църква и колко радост носи духовната й грижа за нейните духовни чеда в чужбина.

НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ В И ИЗВЪН ОТЕЧЕСТВОТО - още веднъж - ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

 

От канцеларията на Западно- и Средноевропейска епархия на БПЦ-БП

 

 

Снимки

Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013Пасхалния празник в Берлин`2013
« предишна новинаследваща новина »