ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

АКЦИЯ „СПАСИ ЖИВОТ С ЦВЕТЕ”

14 август 2009 10:59, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Емблемата на акцията

Православен център за духовно обгрижване на наркозависими „Св. Боян Енравота” към храм „Св. цар Борис”, кв. „Аспарухово”, гр. Варна, съвместно с Детски център- школа „Вита”, организират акция „Спаси живот с цвете”. Акцията е с цел събиране на необходимите средства за довършване на ремонта на защитеното жилище и дневния център по програмата за духовно обгрижване на наркозависими.

От 14 до 16 август участниците в акцията ще продават цветя в саксии пред храмовете: катедрален храм „Свето Успение Богородично”, храм „Свети Николай Чудотворец” и старинен храм „Свето Успение Богородично”.

В акцията ще вземат участие обгрижвани в момента и вече излекувани от наркотична зависимост младежи, както и доброволци от енорията на храм „Св. цар Борис”.

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими във Варна е единствена по рода си организация в България, която в работата си използва православна методика, основаваща се на многовековната православна духовна традиция.

Енорията към храм "Св. цар Борис" полага денонощно грижи за наркозависими и изпаднали в беда младежи от 1999 г. насам. За десетте години от съществуването си Центърът е натрупал и съхранява уникален опит, плод на целенасочени усилия и търсения на ангажираните с това нелеко служение. Този опит се доказва всеки ден с изпълняването на постоянен и осъзнат християнски дълг за любов към ближните и спасяването на човешки животи чрез православния път към Бога.

Емблемата е направена от младежите и отразява тяхната философия.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Спаси живот

« предишна новинаследваща новина »