ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Неделя на Самарянката Ловчанският митрополит Гавриил освети нов храм в епархията

02 юни 2013 16:40, Ловчанска митрополия
Освещаване на храм в с. Голяма Брестница

За първи път камбанен звън огласи тетевенското село Голяма Брестница, за пръв път тук се отслужваше архиерейска св. Литургия.

За около две години местни жители със задружни усилия, голямо желание и усърдие успяват да построят храм в своето село, така че и тук да има дом Божий, и тук да има църковна молитва, и тук да се извършват освещаващите човешкото естество тайнства.

Покровител на храма е небесният архистратиг св. архангел Михаил. В ранното утро на неделния ден Ловчанският митрополит Гавриил извърши чина определен за освещаването на нов храм, а после отслужи св. Литургия в съслужение със свещеници от епархията.

В края на св. служба владиката поздрави вярващите и им каза, че на този ден "бе открито още едно посолство на небесния град тук на земята, по тази причина това е един важен и специален ден за всички".

Негово Високопреосвещенство раздаде иконки на всички присъстващи. Беше устроен и празничен корбан. Според думите на местните за празника са се събрали толкова хора, колкото селото не е виждало през последните 20 години.

 

 

Снимки

Освещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаОсвещаване на храм в с. Голяма БрестницаПървата литургия в храм "Св. архангел Михаил"Освещаване на храм в с. Голяма БрестницаНовият храмОсвещаване на храм в с. Голяма Брестница
« предишна новинаследваща новина »