ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РЕШЕНИЯ НА СВЕТИЯ СИНОД от 04.06.2013 г.

06 юни 2013 16:55, Българска Патриаршия

Във връзка с писмо на Софийска св. митрополия с приложени три покайни молби за разглеждане и одобрение на свещеници, пребивавали в разкола и желаещи да се върнат в каноничната Православна българска църква – БП, Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение прот. Димитър Любенов Лазаров, свещ. Георги Георгиев Младенов и свещ. Николай Методиев Тахчиев да бъдат приети в канонично общение в Българската православна църква и назначени на вакантни длъжности в Софийска епархия, ако няма канонически пречки.

+++

Св. Синод прие за сведение писмо на Софийска св. митрополия с известие за назначаването на свещ. Лъчезар Лазаров за архиерейски наместник в гр. Годеч.

+++

Св. Синод изслуша писмо на Сливенския митрополит Йоаникий с ходатайство за отличаване с църковен орден на протопсалт Методи Григоров от гр. Сливен, по повод навършването на 75-годишна възраст, и Р Е Ш И:

Дава благословение протопсалт Методи Григоров от гр. Сливен да бъде отличен с ордена на Българската православна църква „Св. Йоан Рилски” по повод неговата 75-годишнина.

+++

Във връзка с предложение на Пловдивския митрополит Николай с ходатайство за отличаване с църковен орден на Аргир Малчев, дългогодишен псалт в град Асеновград, с църковен орден по повод неговата 80-годишнина, Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение Аргир Малчев от град Асеновград да бъде отличен с ордена на БПЦ „Св. Йоан Рилски” по повод неговата 80-годишнина.

 

 

 

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »