ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Възнесение Господне Светейшият Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави св. Литургия в храм "Св. св. Кирил и Методий"

12 юни 2013 11:20, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий"

На 13 юни 2013 г., по случай Господския празник Възнесение Господне Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави светата божествена Литургия в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

Богослужението започва в 9.00 ч. и църковното настоятелство при храма начело с неговия председател иконом Александър В. Георгиев сърдечно канят всички да споделим празника под първосветителската молитва на нашия Светейши патриарх и Софийски митрополит.

В 11.30 ч. патриарх Неофит ще гостува в Енорийския храмов център, където - по случай неговото първо гостуване в храма на светите Братя и в края на енорийската учебна година - той ще бъде поздравен от курсистите от всички енорийски школи. Ик. Александър Георгиев, предстоятел на храма, и д-р Десислава Панайотова, ръководител на Енорийския център, ще представят на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит преподавателите, дейностите, курсистите и плодовете на тяхното катехизическо обучение. То се развива от 2004 година насам без прекъсване и по молитвите на св. Методий и св. Кирил превърна Енорийския център при едноименния храм в привлекателно и много обичано средище на православната духовна просвета и култура.

Заповядайте да почетем празника Възнесение Господне заедно! Св. Литургия в храма - 9.00 ч.

Заповядайте да посрещнем заедно Светейшия патриарх Български и митрополит Софийски Неофит в Енорийския ни център на представянето на енорийските дейности - 11.30 ч., Енорийска зала, ет. 1.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »