ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Каменяк, община Хитрино, Шуменска духовна околия

13 юни 2013 21:32, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Свещ. Васил Василев

Общоселският корбан! - Събитие, за което се говори дни наред. Събитие, което си има история. И място – село Каменяк, община Хитрино, Шуменска духовна околия.

В двора на храм-параклиса на селото "Св. Йоан Рилски" и тази година с Божията помощ на Възнесение Господне - 13. 06. 2013 г., Църковното настоятелство при храма и председателят му свещ. Васил Василев организираха тържественото събитие. Събраха се около 60 човека - жители и гости на селото.

Корбанът е традиционен и се дава за успешна и плодородна стопанска година, както и за здраве, и да няма беди в селото. Въпреки кризата жителите на с. Каменяк със свои лични средства бяха купили две агнета, с които сготвиха няколко казана ястие.

След богослужението отец Васил отслужи празничен водосвет и освети корбана, от който раздадоха на жителите и гостите. На една трапеза заедно мюсюлмани и християни си пожелаха здраве и по-успешна година за селото.

“Благодаря на всички, които се отзоваха на поканата ни, както и на организаторите и на хората, които се отзоваха със средства и спомогнаха за организацията”, бяха думите на енорийския свещеник на с. Каменяк, свещ. Васил Василев.

ЗА МНОГО ГОДИНИ, ЗДРАВИ И МИРНИ НА ВСИЧКИ КАМЕНЯЧАНИ!

От Църковното настоятелство

 

 

Снимки

Празник в с. село КаменякПразник в с. село КаменякПразник в с. село Каменяк
« предишна новинаследваща новина »