ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническо ръкоположение в Радомирска духовна околия

17 юни 2013 15:08, Софийска митрополия
Свещеническо ръкоположение в Радомир

В неделния ден на 16 юни, когато Църквата си вспомня за св. Отци от Първия вселенски събор, в радомирския храм „Св. Димитър“ бе отслужена архиерейска св. Литургия, която с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит бе оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. С епископа съслужиха иконом Иван Плочарски, председател на храма и архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, ик. Кирил Дидов, духовен надзорник на Софийска епархия, свещеник Георги и свещеник Александър от храмовото духовенство и дяконите д-р Петър Симеонов и Димитър Димитров.

Литургичните песнопения бяха изпълнени от сборна група певци от София, ръководени от г-н Андрей Касабов, секретар на Софийска св. митрополия.

По време на св. Литургия Знеполският еп. Йоан ръкоположи нов свещеник за нуждите на Софийска епархия.

Свещеническото ръкоположение бе извършено върху дякон Димитър Димитров от Радомир. Новият свещеник на Радомирска духовна околия е завършил паралелния курс на Софийската духовна семинария, след което се е дипломирал и като магистър в Богословския факултет на Софийския университет. Владиката като го настави за новото му духовно поприще, му пожела да бъде ревностен и всеотдаен в своето църковно служение.

В края на богослужението софийският викарий каза пастирско слово върху неделния евангелски текст и честваните св. Отци от Първия вселенски събор. Епископ Йоан поздрави архиерейския наместник на Радомирска духовна околия, църковното настоятелство, миряните, събрали се в храма и им преподаде първосветителското благословение на софийския кириарх.

С многолетствие за новоръкоположения свещеник Димитър завърши богослужбата, след което той раздаде нафора на вярващите, които го поздравяваха и му отправяха благопожелания.

 

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Андрей Касабов

 

 

Снимки

Свещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирЗнеполски еп. ЙоанИк. Иван ПлочарскиЗнеполски еп. ЙоанСвещеническо ръкоположение в РадомирЧетене на св. АпостолЧетене на св. ЕвангелиеСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в РадомирСвещеническо ръкоположение в Радомир
« предишна новинаследваща новина »