ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат фототипно издание на Ирмология на хаджи Ангел Иванов – Севлиевеца

18 юни 2013 17:17, Софийска митрополия
Излезе от печат фототипно издание на Ирмология на хаджи Ангел Иванов – Севлиевеца

С благословението на Софийска света митрополия и с любезното съдействие на Столична община, Дирекция „Култура”, излезе от печат фототипно издание на Ирмология на хаджи Ангел Иванов – Севлиевеца, издаден в Цариград (Истанбул) през далечната 1875 година.

Ирмологият съдържа обширните (стихирарически) и кратките (ирмологически) катавасии за всичките Господски и Богородични празници през годината, както и няколко полиелея и общи величания за всичките празници през годината и др. песнопения, които се пеят по време на утринното богослужение.

Както тогава, така и днес изданието има за цел да се запълни празнината в някои последования от денонощния богослужебен кръг.

Фототипното издание на Ирмология се издава за по-голяма изрядност с корекции на съдържанието. Поправени са забелязани печатни грешки, като са изнесени под черта. Избелен е фонът на страниците, тъй като листата са пожълтели от годините.

Коректор на фототипното издание е Андрей Касабов, а техническата обработка и предпечатът са на Мартин Митов.

Ирмологият може да се закупи в столичните храмове „Св. Неделя” и „Св. Седмочисленици”. Цена – 15,00 лв.

 

 

 

Снимки

Излезе от печат фототипно издание на Ирмология на хаджи Ангел Иванов – СевлиевецаИзлезе от печат фототипно издание на Ирмология на хаджи Ангел Иванов – Севлиевеца
« предишна новинаследваща новина »