ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЧЕТИРИ ГОДИНИ ОТ СТАРТИРАНЕТО НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА БПЦ-БП

19 юни 2013 12:32, Българска Патриаршия

ПОЗДРАВЛЕНИЕ на Негово Високопреосвещенство

+ Сливенски митрополит ЙОАНИКИЙ

 

Неусетно изминаха четири години от създаването на Официалния сайт на БПЦ-Българска Патриаршия на 19 юни 2009 г. Тържествено бе открит този първи по рода си електронен официоз на Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия, чието предназначение е да информира църковните среди и цялото ни общество за решенията на върховното управление на БПЦ-БП и за църковни събития от целия диоцез на БПЦ. Изпитваме радост и задоволство, когато християни и граждани стават съпричастни към нашия духовен труд и ни улесняват в нашата отговорна духовно-просветна работа. Някои се отнасяха критично към дейността на сайта, но ние сме длъжни винаги и навсякъде да отразяваме точно събитията, причините за определени решения, православните позиции на светата Църква. Предизвикателствата не ни смущаваха, но ни утвърждаваха да бъдем непоклатни в православното изповедание.

След няколко години тържествено ще бъде отбелязана знаменателната годишнина от покръстването на българския народ. Възхищаваме се от въпросите на св. княз Борис Покръстител към св. Фотий, патриарх Цариградски. Наставленията на този първосветител и днес ни радват и удовлетворяват - с каква загриженост се отнася той към новопросветения български народ. От тогава до днес духовното просвещение е пуснало дълбоки корени в духовния живот, културата и народопсихологията на българската нация. Така българите са преодолявали всички изпитания и борби и са побеждавали благодарение на непоколебимия си православен дух.

Днес празнуваме паметта на преп. Паисий Хилендарски, който в онази тъмна робска нощ пробуди българското съзнание, за да пазим мъжествено своята вяра, род и език. В дейността си синодалният сайт продължава с паисиевски дух да вдъхновява, да проповядва, да въцърковява тези, които не познават духовната сладост на нашата православна вяра, а верните - да утвърждава в подвига на християнския живот.

Благославяме екипа на Официалния сайт на БПЦ-БП: главния редактор, редакторите, регионалните епархийски редактори, специалистите - преводач, коректор, машинописка; фотографа, "ДейтаМплант" ООД, както и сътрудниците му, които от все сърце изпращат своите прекрасни и уникални материали за слава Божия и духовна полза на читателите. Пожелаваме им здраве, успехи, сили за достойно отстояване на православната истина, завещана ни от нашия Господ Иисус Христос! Амин.

 

 

« предишна новинаследваща новина »