ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РЕШЕНИЯ НА СВЕТИЯ СИНОД от 05.06.2013 г.

21 юни 2013 12:29, Българска Патриаршия

Във връзка с писмо на Димитър Костадинов, и. д. ректор на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски", с покана, по повод 110-годишнината на СДС, Българският патриарх Неофит да отслужи св. божествена Литургия и да възглави честванията в Семинарията, които ще се проведат на 19 октомври т.г., Светият Синод Р Е Ш И:

Приема отправената покана. Определя Пловдивския митрополит Николай да възглави вечерното богослужение на 18 октомври т.г. в храма на Софийската духовна семинария. Българският патриарх да възглави св. божествена Литургия и честванията по повод 110-годишнината на СДС.

+++

Във връзка с писмо на Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел (КПО) при Св. Синод, с предложение за изработване на цялостна авторска издателска Синодална програма за изработване на учебни материали по предмет Религия-Православие. Св. Синод Р Е Ш И:

Писмото на Ловчанския митрополит Гавриил да бъде изпратено на епархийските митрополити за сведение и запознаване.

+++

Във връзка с писмо на Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на КПО, с предложение епархиите на БПЦ да изпратят данни до Св. Синод, относно ефективното прилагане на Стратегията за духовна просвета, катехизация и култура в БПЦ, Св. Синод Р Е Ш И:

Писмото на Ловчанския митрополит Гавриил да бъде изпратено до епархийските митрополити за сведение и отговор.

+++

Във връзка с писмо на Пловдивския митрополит Николай, с ходатайство за приемане в каноничната БПЦ на покайващия се пребивавал в разкола ик. Страхил Панчев Рашков от град Пловдив, Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение ик. Страхил Панчев Рашков от град Пловдив да бъде приет в каноничната БПЦ, възстановен като клирик и назначен на вакантна енория в Пловдивска епархия.

+++

Св. Синод прие за сведение писмо на Доростолския митрополит Амвросий, с което той съобщава, че за дългогодишно енорийско служение е отличил свещ. Вълчо Петров Вълчев, служещ в храм „Св. вмчк Георги”, град Тервел, с офикия "протойерей".

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »