ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РЕШЕНИЯ НА СВЕТИЯ СИНОД от 11.06.2013 г.

21 юни 2013 13:14, Българска Патриаршия

Във връзка с писмо на Русенска митрополия, с молба по повод особената почит на православните вярващи от Русенска епархия към Св. Богородица Св. Синод да благослови иконата „Св. Богородица - Достойно есть”, намираща се в ПКСХП „Св. Александър Невски”, да бъде пренесена в Русе, през есента на тази година, за поклонение и духовна утеха на православния вярващ народ, Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение през есента на тази година иконата „Св. Богородица - Достойно есть” да бъде пренесена в град Русе, след което тя последователно да посети град Силистра, и на връщане - Велико Търново и Ловеч.

+++

Във връзка с писмо на ставр. ик. Нелуц Опря, представител на Румънския патриарх при Българския патриарх, с покана по повод Петдесетница – 23 юни т.г., храмов празник на румънския православен храм „Св. Троица” – гр. София, Българският патриарх да отслужи св. Литургия или да бъде определен архиерей на БПЦ, Св. Синод Р Е Ш И:

Определя Стобийския епископ Наум, гл. секретар на Св. Синод, да отслужи св. Литургия в румънския храм в град София, по повод храмовия празник.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »