ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Петдесетница в Ловеч

23 юни 2013 16:06, Ловчанска митрополия
Св. Петдесетница в Ловеч

Много от храмовете в Ловчанска епархия са посветени на Светата Единосъщна, Животворяща и Неразделна Троица. И днес, когато Православната църква празнува своя рожден ден, освен духовната радост, обилно произтичаща от естеството на празника, много вярващи имат и още един допълнителен повод за радост. Това е празникът на техния храм - там, където са кръщавани те самите и децата им; където се черкуват, изповядват, причастяват; където водят своя духовен живот в Христа.

В навечерието на светия празник Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Велика вечерня в храма „Света Троица” на Етрополския манастир.

На Петдесетница празнува своя храмов празник и Катедралният храм в престолния на епархията град. Радостно бият църковните камбани в неделното утро, радостно е и чувството, което споделят помежду си вярващите, когато си честитят празника и си пожелават: „На многая лета!”

Св. Литургия отслужи тук Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с архим. Викентий Митев, ставр. свещеноик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Любомир Казашки, свещеноик. Вениамин Павлов.

По традиция след празника бе осветен корбан и бе дадена празнична трапеза.

 

 

Снимки

Св. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »