ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОКАНА

25 юни 2013 13:49, Доростолска митрополия
Несебърската чудотворна икона на Пресвета Богородица

Църковното настоятелство при катедралния храм "Св. апостоли Петър и Павел" - Силистра, кани всички жители и гости на древнопрестолния ни град да посрещнем тържествено Чудотворната икона на Пресвета Богородица "Черната Богородица" от гр. Несебър и св. мощи на св. Андрей Шагуна от гр. Сибиу - Румъния.

На 27 юни 2013 г. от 17,00 ч. на централния площад "Свобода" с литийно шествие ще бъдат съпроводени светините до катедралния храм на града, след което ще бъде отслужен молебен и водосвет.

На 28 юни от 17,00 ч. на площада пред храм "Св. Димитрий" - с. Калипетрово, ще бъдат посрещнати светините и отслужена вечерна служба. След това гостите архиереи от страната и чужбина ще бъдат посрещнати от председателя на храма ставроф. ик. Добри Чаков в Православния център "Митрополит Иларион Доростолски".

На 29 юни от 8,30 ч. ще бъде отслужена тържествена св. Литургия по случай храмовия празник на катедралния храм "Св. апли Петър и Павел" от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение с гости архиереи от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, България и духовници от Доростолска епархия, страната и чужбина.

След литургията ще бъде отслужен водосвет за здраве и раздаден корбан.

 

 

« предишна новинаследваща новина »