ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт в Ловеч

25 юни 2013 22:45, Ловчанска митрополия
Благотворителен концерт в Ловеч

Голям благотворителен концерт се състоя във вторник вечер в Ловеч. Концертът бе организиран за събиране на средства в помощ довършването на новия катедрален храм, посветен на св. братя Кирил и Методий, в центъра на града.

Първоначалната идея бе концертът да бъде осъществен пред сградата на новостроящия се храм, но влошаване на времето, предвещаващо дъжд, принуди организаторите в последния момент да използват резервен план и така благотворителният концерт се проведе в сградата на ловешкото читалище „Наука”.

Богатата програма, включваща хорови изпълнения на църковна, класическа и популярна музика, изпълнения на пиано и цигулка, изпълнение на родолюбиви български песни, посветени на родния край, предизвикваше неспирни аплодисменти. Завършек на благородното начинание дадоха изпълнителите от фолклорна формация „Елит”, които с ентусиазъм и вещина изпълниха български народни танци.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил в обръщението си към присъстващите подчерта колко важно е, че хората, за които се строи храмът, също са тук и по този начин участват в градежа му. Владиката каза още, че всичко на този свят има край и само доброто, което вършим остава за вечността, само то ни съпътства там.

Благотворителният концерт стопли сърцата на всички и по някакъв скрит начин подсили чувството им за принадлежност към това възвишено дело.

 

 

 

Снимки

Благотворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в ЛовечБлаготворителен концерт в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »