ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанският митрополит Гавриил положи основния камък на новостроящ се храм в епархията

27 юни 2013 20:54, Ловчанска митрополия
Полагане на основен камък

В деня, когато св. Църква празнува паметта на св. преподобни Симеон Странноприимец, Ловчанският митрополит Гавриил положи основния камък на храм в с. Гостиная, на около 10 километра от гр. Ловеч.

В малкото селце, закътано в гънките на Предбалкана, никога не е имало Божий дом и местните жители с голям ентусиазъм подкрепят начинанието, подето от семейство Момчил и Петя Кръстеви от гр. Ловеч, за изграждане на малък храм, посветен на св. великомъченица Параскева, чиято памет се чества на 28 октомври.

С градежа на храма се е заел свещеноиконом Вениамин Павлов, който едновременно с това възстановява храма на средновековния манастир "Ястреб", намиращ се в с. Сливек, близо до Ловеч.

Отец Вениамин също е ентусиазиран от начинанието и се надява, с Божията помощ храмът да бъде осветен в деня, когато се празнува светицата.

Местните жители от желание по-скоро да издигнат своята църквичка, са започнали строежа й още преди владиката да положи основния камък и когато той идва, за да извърши чинопоследованието, остава приятно изненадан от видяното.

 

 

Снимки

Полагане на основен камъкПолагане на основен камъкМестните майсториПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкСвещеноиконом Вениамин ПавловПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкПолагане на основен камъкПолагане на основен камък
« предишна новинаследваща новина »