ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Скъпи светини в Доростолска епархия

28 юни 2013 15:39, Доростолска митрополия
Скъпи светини в Доростолска епархия

По случай храмовия празник на катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел”, гр. Силистра, в древлепросиялата Доростолска епархия за поклонение пристигнаха скъпи светини - чудотворната икона на Майката Божия ”Черната Богородица” от гр. Несебър и св. мощи на св. Андрей Шагуна от гр. Сибиу, Румъния.

Светините пристигнаха в Силистра според програмата - на 27 юни в 17 ч. на пл. "Свобода" - и бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, високопреосвещения митрополит Лауренциу (Румъния), преосвещения Горницки епископ Паисий (Полша), преосвещения Фастовски епископ Дамян (Киев), Томиски архиепископ Теодосий (Констанца), духовенството на светата Доростолска митрополия, от съседна Румъния духовенството на Кълъраш, украинско духовенство от Киев и градоначалника на гр. Силистра г-н Юлиян Найденов.

С литийно шествие, водено от духовия оркестър на гр. Силистра и духовенството, множеството народ, стекъл се на площада да посрещне светините и да изпроси благословение, което да отнесе по своите домове, се отправи към катедралата.

След посрещането на светините в катедралния храм на града бе извършен молебен с водосвет.

Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий благодари на представителите на поместните църкви. Голяма бе радостта на духовенството и благочестивото паство, когато митрополит Лауренциу изказа своята благодарност и поднесе светите мощи на св. Андрей Шагуна като драгоценен подарък за богоспасаемата Доростолска епархия.

 

 

Снимки

Скъпи светини в Доростолска епархияСкъпи светини в Доростолска епархияСкъпи светини в Доростолска епархияСкъпи светини в Доростолска епархияСкъпи светини в Доростолска епархияПразник в храм "Св. ап. Петър и Павел"Празник в храм "Св. ап. Петър и Павел"Празник в храм "Св. ап. Петър и Павел"
« предишна новинаследваща новина »