ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерна служба в с. Калипетрово

29 юни 2013 18:28, Доростолска митрополия
Празнична вечерна служба в с. Калипетрово

По традиция на 28 юни Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий посещава срещу Петровден с. Калипетрово.

Тази година го придружаваха и взеха молитвено участие във вечерната служба Негово Високопреосвещенство Лауренциу, архиепископ на Сибиу и митрополит на Ардял (Румъния), Негово Преосвещенство Фастовски епископ Дамян (Киев), Негово Преосвещенство Горницки епископ Паисий (Полша), Негово Преосвещенство Единецки и Бричански епископ Никодим (Молдова), Агатоникийски епископ Борис - игумен на Бачковската св. обител. Те бяха посрещнати от протосингела ставроф. ик. Добри Чаков, който е и председател на храм ”Св. Димитър Солунски”.

Особено голяма бе радостта на това прекрасно и приказно село Калипетрово, че освен своя архиерей, те посрещнаха и скъпите светини и гости.

С благословението на митрополит Амвросий начало на вечерната служба бе дадено от ставроф. ик. Добри Чаков. След вечернята бе извършено петохлебие за здраве на всички благочестви християни на с. Калипетрово и на богоспасаемия народ и гостите на Доростолска епархия. Храмът бе тесен да побере хората, дошли да вземат молитвено участие в службата. От малки до големи се редяха на опашка, за да изпросят благословение от светинята.

След службата на гостите бе показан Православният център, носещ името на приснопаметния митрополит Иларион.

 

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Празнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. Калипетрово
« предишна новинаследваща новина »