ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски служби по случай Петровден и Неделя на Всички светии в Ловчанска епархия

30 юни 2013 18:06, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Етрополе

На 29 юни – Св. първовърховни апостоли Петър и Павел - Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в град Етрополе в съслужение със ставрофор. свещеноик. Огнян Георгиев, свещеноик. Вениамин Павлов и свещеноик. Христо Нинов. Повод за пътуването на владиката до старопланинския град бе празникът на града.

Поради натовареността на програмата си през този ден, след св. служба митрополит Гавриил не успя да присъства на празненствата по случай празника на гр. Етрополе, а отпътува към Пирдопска духовна околия. Тук Негово Високопреосвещенство освети осемметров кръст близо до с. Бенковски. Кръстът се намира до параклис, посветен на Светата Единосъщна, Животворяща и Неразделна Троица и е издигнат за Божия прослава от управата на МОК Елаците.

От тук владиката отпътува за с. Каменец, за да освети там новопостроен параклис, отново посветен на Света Троица. Веднага след това той тръгна към престолния на епархията град, за да се включи в празничната вечерна служба.

В утрото на неделния ден Ловчанският митрополит Гавриил се отправи към гр. Тетевен, чийто красив възрожденски храм е посветен на Всички светии. Въпреки неспирния дъжд храмът бе изпълнен с вярващи. И тук владиката, както и предния ден, бе взел със себе си напрестолен кръст с вградена в него частичка от Св. Кръст Господен, за да може празнуващите християни да се поклонят на светинята и да получат Божието благословение.

В съслужение с високопреосвещения митрополит участваха архиерейският наместник на гр. Тетевен ставрофор. свещеноик. Борис Борисов, ставрофор. свещеноик. Павел Лалев от с. Рибарица и ставрофор. свещеноик. Кънчо Кабадийски от Ловеч.

След службата митрополит Гавриил поздрави вярващите и произнесе прочувствена и вдъхновяваща проповед, посветена на двойния празник.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеВисокопреосвещеният Ловчански митрополит ГавриилАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в ЕтрополеАрхиерейска служба в с. БенковскиАрхиерейска служба в с. БенковскиКръстът в с. БенковскиКръстът в с. БенковскиКръстът в с. БенковскиАрхиерейска служба в с. КаменецАрхиерейска служба в с. КаменецАрхиерейска служба в с. КаменецАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенНегово Високопреосвещенство Ловчански митрополит ГавриилКорбан по случай двойния празник
« предишна новинаследваща новина »