ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов параклис в с. Попкралево

02 юли 2013 16:55, Доростолска митрополия
Отче Йоане, моли Бога за нас

"Твоих мощей возвращением обитель твоя… и приимите благодатей дарования".

Вчера, 1 юли, когато светата Православна църква отбелязва празника Възвръщане честните мощи на преподобни Йоан Рилски Чудотворец, в с. Попкралево бе осветен нов параклис в чест на всебългарския светец.

По инициатива на жителите на малкото добруджанско селце и с благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и решението на Общинския съвет на гр. Силистра, в помещение на Кметското наместничество бе поместен този малък параклис, но с дълбока вяра и искрена любов към българския светител.

Митрополит Амвросий извърши водосвет и последованието за освещаване на параклиса. След коленопреклонната молитва започна и светата Литургия, като началото й бе дадено от председателя на параклисчето, прот. Добри Върбанов.

Молитвено участие в светата служба взеха не само жителите на селцето, но и г-н Юлиан Найденов - кмет на гр. Силистра, г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет хуманитарни дейности, председателят на Общинския съвет г-жа Мария Димитрова, както и представител - член от Общинския съвет.

След светата богослужба митрополит Амвросий благодари сърдечно на градската управа за бързата реакция да бъде предоставено помещение за параклис в чест на св. Йоан Рилски Чудотворец.

За празника бе осветен корбан и раздаден на всички за здраве.

 

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Отче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за насОтче Йоане, моли Бога за нас
« предишна новинаследваща новина »