ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриаршеско пасхално приветствие

04 май 2013 12:15, Отдел "Връзки с обществеността"

В навечерието на Възкресение Христово Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит разпространи чрез медиите Пасхално приветствие към чедата на Българската православна църква и всички хора с добра воля, в което се казва:

В деня на Светлото Христово Възкресение пожелавамe на всички православни българи да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцето си, да творим дела на милосърдие и правда. Тогава нашият живот и животът на обществото ще бъде друг, и Христос - Възкръсналият, Победилият дявола и смъртта - ще е с нас. А ако Той е с нас, кой ще е против нас? (вж. Рим. 8:31).

Нека Възкръсналият Спасител вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Да не допускаме злото, унинието и скръбта да ни завладяват! Нека с усмивка, топлина и жест на внимание да съгряваме сърцата на тези, които страдат и изпитват лишения, защото не е нужно много, за да се върне радостта в живота им!

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение и надеждата! Да възнесем горещи молитви към Господа, да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и целия български народ!

Христос воскресе!

+ НЕОФИТ, патриарх Български и митрополит Софийски

 

 

« предишна новинаследваща новина »