ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

23 АВГУСТ 2009 Г. - ОТДАНИЕ НА УСПЕНИЕ НА СВ. БОГОРОДИЦА В РОТОНДАТА "СВ. ВМЧК ГЕОРГИ" - ГР. СОФИЯ

23 август 2009 17:06, Софийска митрополия
Посрещане на Знеполски епископ Йоан в ротондата Св. Георги

Днес, 11-та неделя след Петдесетница и Отдание на Успение на св. Богородица, Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, отслужи св. Литургия в ротондата "Св. вмчк Георги" в столицата. С него служиха архимандрит Григорий, протосингел на Софийска св. митрополия, и протойерей Йоан Куков, председател на църковното настоятелство на ротондата, както и на храм "Успение Богородично" (кв. "Малашевци") и на новостроящия се храм "Св. първомъченик архидякон Стефан" при Южния парк в София. В края на своята проповед преосвещеният епископ Йоан поздрави протойерей Йоан за усилията, които полага, за да се развива енорийският живот в поверението му храмове.

Особено радостен е фактът, че при храм "Успение Богородично" в кв. "Малашевци" предстои да отвори врати Православна детска градина, в която за децата ще бъдат полагани образователни и духовни грижи, за да се развиват те като хармонични и положителни личности, усвояващи в живота си даровете на християнското благочестие. Създаването на Православната детска градина е част от усилията на Софийска св. митрополия за работа с деца и ученици, чието образование и възпитание да се осъществява въз основа на спасителните християнски ценности.

Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Чете се  Символът на вяратаЕвхаристиен канонЕпископ Йоан Знеполски благославя богомолците в храмаЗнеполски епископ Йоан  проповядва в края на св. Литургия - Отдание на Успение Богородично

Аудио

Ротондата

« предишна новинаследваща новина »