ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Съборно изпълнение на Богородичния молебен канон в столичния храм „Успение Богородично”

08 август 2013 11:15, Софийска митрополия
Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"

Вечерта на 6 август в столичния храм „Успение Богородично” на бул. "България" бе отслужен поредният (според програмата на Софийска митрополия за архиерейските богослужения по време на Богородичния пост) Молебен канон на св. Богородица. В чинопоследованието, предстоявано от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, взеха участие духовният надзорник на Софийска епархия ик. Кирил Дидов, храмовото духовенство, начело с предстоятеля протойерей Лука Наплатанов, и множество столични свещеници.

В единствения православен храм в този голям столичен квартал се събраха десетки християни от цяла София. Сборна група певци от софийски храмове изпълняваха умилителните и възхвални песнопения в чест на св. Богородица, а вярващите бяха притихнали в молитва към Бога и Пресветата Дева.

В края на богослужението еп. Йоан се обърна към църковното изпълнение и прикани да се замислим и вникнем в същността на настъпващия празник Успение Богородично, който е радост и прослава на св. Богородица. Софийският викарий благослови църковното изпълнение и пожела: преобразени с Таворската светлина да изпълним Христовите повели под закрилата на Божията Майка.

 

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"Молебен канон в столичния храм "Успение Богородично"
« предишна новинаследваща новина »