ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида в храм "Св. Три светители", Шумен по повод 40 дни от неочакваната и непрежалима загуба на митрополит Кирил

18 август 2013 12:24, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Панихида в храм "Св. Три Светители", Шумен по повод 40 дни от неочакваната и непрежалима загуба на митрополит Кирил

На 17 август 2013 г. в 09.00 ч. в шуменския православен храм "Св. Три светители" след утринното богослужение енорийският свещеник Васил Василев в съслужение с дякон Пламен отслужи панихида за 40-те дни от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Присъстваха православни християни от града и духовната околия, които почетоха паметта на този, който 24 години управляваше поверената му от Бога и св. Църква богохранима св. Варненска и Великопреславска митрополитска катедра!

В словото си отец Васил каза:

"Бог да прости нашия любим и непрежалим приснопаметен кириарх Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Целувам светата ти архипастирска десница и оставам в Христа с благодарност твое духовно чедо, защото ти ми преподаде свещеническата благодат и апостолското приемство!"

Ние вярваме, че за своето предано и вярно служение на Църквата Христова, той ще чуе призива на Небесния Отец: "Добри и верни рабе, влез в радостта на господаря си" /Мат. 25:21/.

Почивай в мир и покой, многообични дядо владика! Светла, блажена и вечна да бъде паметта ти! Бог да те прости и упокои!

Царство ти Небесно Високопреосвещений владико!

Материалът е предоставен от свещ. Васил Василев

 

 

Снимки

Панихида в храм "Св. Три Светители", Шумен по повод 40 дни от неочакваната и непрежалима загуба на митрополит КирилПанихида в храм "Св. Три Светители", Шумен по повод 40 дни от неочакваната и непрежалима загуба на митрополит КирилПанихида в храм "Св. Три Светители", Шумен по повод 40 дни от неочакваната и непрежалима загуба на митрополит Кирил
« предишна новинаследваща новина »