ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОКАНА за храмовия празник на храм "Рождество Богородично" - село Върбак, Шуменскo

06 септември 2013 19:30, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм "Рождество Богородично" село Върбак, Шуменска духовна околия

На 8 септември (неделя) от 9,00 ч., в Шуменска духовна околия, храмът на село Върбак, който носи името на светото Рождество Богородично, ще отбележи тържествено храмовия си празник. Този панигир (храмов църковен празник, празнуващ се от цялото местно население, б.р.) е събитие, за което се говори после с радост дни наред.

След богослужението ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъде осветен корбанът, който е традиционен и се дава за здраве на вярващите и за да пази Пресвета Богородица от беди селото и почитащите празника й.

Църковното настоятелство при храма и председателят му свещ. Васил Василев организират тържественото събитие и канят всички желаещи да се включат в радостта им и да отпразнуват заедно големия празник на Рождението на най-святата между човеците - Пресветата Дева Мария (Малка Богородица). Празникът всяка година се превръща във всенародно тържество.

Призоваваме молитвите на св. Богородица да бъдат винаги ограда и твърдина в духовното преуспяване на благочестивите християни. Да пребъдваме в мир, любов и единение - добродетели, от които съвременното ни общество, особено в тези кризисни дни, има толкова голяма нужда!

Църковното настоятелство при храм "Рождество Богородично" село Върбак, Шуменска духовна околия

 

 

Снимки

Храм "Рождество Богородично" село Върбак, Шуменска духовна околия
« предишна новинаследваща новина »