ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен по случай Съединението на България беше отслужен в Русе

07 септември 2013 04:08, Русенска митрополия
Молебен по случай Съединението на България беше отслужен в Русе

На 6 септември, пред Паметника на падналите в Сръбско-българската война в гр. Русе, се извърши честване на 128-та годишнина от Съединението на България.

Присъстваха представители на местната и централна власт, депутати, представители на партии и много граждани. Слово произнесе областният управител на Русе Венцислав Калчев.

След това бяха отслужени заупокойна молитва и благодарствен молебен. С благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, временно управляващ Русенска епархия, последованието извърши Негово Високопреподобие архимандрит д-р Виктор, в съслужение с прот. Светослав Георгиев и свещ. Милен Цветков. В изпълнението на песнопенията взе участие и секретарят на Русенска св. митрополия Ангел Младенов.

Поднесени бяха венци и цветя от името на институции, партии и консулства. Бесарабски българи от гр. Измаил (Украйна) изпълниха химна на Република България.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Молебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в РусеМолебен по случай Съединението на България беше отслужен в Русе
« предишна новинаследваща новина »