ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Седмица на православната книга - Варна, 23-29 септември 2013 г.

07 септември 2013 22:28, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. митрополия

За 15-та поредна година в гр. Варна, от 23 до 29 септември, ще се проведе международният форум за православна книжнина и култура „Седмица на православната книга”. През тези седем дни ще се осъществяват срещи с духовници, автори, издатели и читатели на православна литература.

За изминалите четиринадесет години проявата се превърна в очаквано и авторитетно събитие в целия Православен свят. Неговите гости – православни автори на книги и духовници – дават актуален и понятен отговор на вълнуващи въпроси. Въпроси, които пряко се отнасят до човека в днешното му битие и до най-ценното у него – богообразната му душа.

Тази година темата на форума е: „Познайте Истината и тя ще ви направи свободни”. Истината е една - Христос - и човек е призван да Я последва. Гостите на форума, чрез своите книги и лекции, ще представят своя опит в пътя си на общението със Спасителя.

+++

Седмицата на православната книга се организира от 1998 г. с благословението на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Неговото присъствие на всички прояви беше неизменно, докладите му - винаги интересни, а въпросите и уточненията му – винаги в точния момент. Тазгодишното издание на форума е в негова памет. Митрополит Кирил даде благословението си и подготовката на форума започна.

Със срещите – лекции, беседи и „на кафе и чай” - Варненска и Великопреславска св. митрополия, като основен организатор се стреми да продължи една традиция за църковна просвета и култура; просветното дело, започнато още от светите братя Кирил и Методий и техните ученици.

Благодарим на нашите съорганизатори, които толкова години активно ни съдействат за провеждането на международното събитие: Община Варна, Международния обществен фонд „Единство на православните народи”, Балканското атонско сдружение (БАС), Балканския православен младежки съюз, хотел „Корал” в к.к. „Св. св. Константин и Елена”.

Елате, чуйте, вижте! И (про)четете книгите!

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »