ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Русенска епархия тържествено бе отбелязан празникът Рождество на Пресвета Богородица

12 септември 2013 12:29, Русенска митрополия
Богослужение в с. Конево

На 8 септември, в деня Рождество на Пресвета Богородица, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, временно управляващ Русенска епархия, високопреподобният архимандрит д-р Виктор, протосингел на Русенска митрополия, възглави празничното богослужение в храм „Св. Рождество Богородично” в с. Конево, oбщина Исперих. В съслужение бяха ик. Георги Георгиев, архиерейски наместник на Разградска духовна околия, прот. Кольо Димитров, енорийски свещеник в гр. Исперих, и свещеник Димитър Димитров, енорийски свещеник в гр. Сливо поле. В края на службата архим. Виктор поздрави празнуващите енориаши от името на светейшия патриарх Неофит, след което бе отслужен водосвет и бяха осветени приношенията, донесени от жителите на селото.

След празничната агапа протосингелът, придружен от ик. Георги Георгиев и секретаря на Русенска митрополия Ангел Младенов, посети църквите „Св. Димитър” в с. Вазово, построена и осветена през 1955 г. и намираща се в тежко аварийно състояние, и „Св. Успение Богородично” в с. Свещари, построена в периода 1949-1970 г., които се ремонтират със средства по Програмата за развитие на селските райони.

В този ден своя храмов празник отбеляза параклисът „Св. Рождество Богородично” в гр. Попово, намиращ се в градската градина. Св. Литургия беше отслужена от архимандрит Серафим (Геновски).

Престолния си празник отбеляза и едноименният храм в с. Смирненски, община Русе, където богослужението беше възглавено от свещеник Валентин Добрев.

Своите храмови празници отбелязаха и църквите в селата Благоево, Желязковец и Богданци, Разградска духовна околия, в с. Баба Тонка, Поповска духовна околия, и с. Стефан Караджа, Тутраканска духовна околия.

Пресветая Богородице, спаси нас!

 

 

Снимки

Богослужение в с. КоневоБогослужение в с. КоневоБогослужение в с. КоневоБогослужение в с. КоневоИконостасътКуполътЦърквата в с. ВазовоЦърквата в с. ВазовоЦърквата в с. СвещариЦърквата в с. СвещариПараклис „Св. Рождество Богородично” в гр. ПоповоПараклис „Св. Рождество Богородично” в гр. ПоповоЦърквата в с. СмирненскиЦърквата в с. Смирненски
« предишна новинаследваща новина »